مقالات

تعمیرکار ترمز ای بی اس

تعمیرکار ترمز ای بی اس

تعمیرکار ترمز ای بی اس تهران

ترمز ای بی اس که به ترمز ضد قفل نیز معروف است، امروزه تقریبا در تمامی خودروها یافت میشود. ترمز ایبیاس یکی از سیستمهای پرکاربرد امنیتی ماشین است و اختلال و خرابی در آن متاسفانه منجر به پیامدهای ناگواری خواهد شد؛ پس چک و تعمیر کردن مرتب این بخش در خودرو از اقدامات واجب برای هر راننده‌ای است. با توجه به تنوع سیستمهای ای بی اس و مکانیزم پیچیده آنها که ترکیبی از چندین بخش الکترونیکی، مکانیکی است، تعمیر ترمزهای ای بی اس از مواردی است که به یک نیروی متخصص و تعمیرکار ترمز نیاز دارد.

سیستم ترمز ای بی اس

عکس ترمزهای قدیمی که به محض ترمز گرفتن سرعت خودرو ناگهان به صفر میرسید. در این سیستم کاهش سرعت چرخ‌ متناسب با سرعت توقف خواهد بود و چرخها قفل نخواهند شد. به شکلی عامیانه و کلی اگر بخواهیم بخشهای یک سیستم ایبیاس را شرح دهیم. این ترمز از سنسور یا گیرنده‌ها، پمپ، والو یا سوپاپ و کنترل کننده تشکیل شده است. سیستم ای بی اس با توجه به تعداد چرخ‌های مستقل درگیر در ترمزگیری، در چند مدل یک کاناله، دو کاناله، سه کاناله و چهار کاناله موجودند. همچنین در سیستم یک کاناله فقط چرخ‌های عقب مجهز به سیستم ای بی اس هستند. در حالت دوکاناله، سیستم ترمز، چرخ‌های جلو و چرخ‌های عقب را به شکل ضربدری درگیر میکند.
در نوع بعدی یعنی ترمز ای بی اس سه کاناله چرخهای جلو و چرخهای عقب همراه هم کنترل میشوند. مدل ترمز چهارکاناله از این بین گرانترین و دقیقترین حالت ترمز ایبیاس است؛ چراکه هر چهار چرخ جداگانه وبه تنهایی یک سیستم کنترل دارند. سیستم عملکردی ترمز ای بی اس بر مبنای انتقال نیروی فشاری پدال به نیروی هیدرولیکی روی لنت‌های ترمز است. بعد از اینکه راننده با پدال ترمز میگیرد، سوپاپ خلا بوستر فعال میشود و نیروی موتور هوای پشت دیافراگم آن را میکشد و در نتیجه تقریبا خلاء ایجاد میشود؛ همین خلا نیروی وارده از پای راننده را چند برابر میکند. در ادامه نیرو به روغن ترمز در سیلندر اصلی پمپ میرسد و با لوله‌های باریک که حاوی روغن ترمز است به سمت لنت ترمزمنتقل می‌شود و لنت را به دیسک ترمز یا کاسه چرخ میچسباند تا حرکت خودرو متوقف شود.

تعمیر ترمز ای بی اس

اگر به یکی از موارد زیر برخورد کردید نشان دهنده اخلالی در عملکرد سیستم ای بی اس بوده است . توصیه میکنیم هرچه سریعتر از یک تعمیرکار ترمز ای بی اس کمک بگیرید.
روشن شدن چراغ ایبیاس که میتواند ناشی از دلایل مختلفی باشد. به شکل کلی، اگر کامپیوتر خودرو سیگنالی غیر نرمال از بخش ترمز دریافت کند، چراغ ترمز روی کیلومتر شمار حدود سه ثانیه روشن خواهد شد. بعد از بررسی و کنترل کردن سیستم در صورت رفع نشدن مشکل، چراغ همچنان روشن خواهد ماند تا راننده از نقص این بخش مطلع شود. عدم دریافت یا تغییر در سیگنال ممکن است به علتهای مختلف از جمله خرابی یکی از سنسورها یا کثیفی آنها، کم شدن میزان روغن ترمز، تغییر در اتصال سوکت‌های سنسورها، سوختن فیوز سیستم ای بی اس، خرابی رله این سیستم یا نقص در پمپ باشد.
تغییر در نحوه ترمز گیری نسبت به شرایط عادی مثل سفت شدن پدال ترمز، یا برعکس نرمی بیش از حد پدال ترمز و خالی کردن ترمز
شنیدین صدا غیرطبیعی یا بلند مثل سوت درهنگام ترمز گیری
انحراف شدید ماشین به یک سمت، لرزش خودرو یا لرزش فرمان با ترمزگیری
دو پا شدن سیستم ترمز
قفل شدن یکی از چرخها یا همه چرخها در حین ترمز

خدمات تعمیرکار ترمز ای بی اس

در صورت بروز مشکلات اشاره شده میتوانید از یک تعمیر کار ای بیاس استفاده کنید. یک تعمیرکار، خدماتی مثل عیب یابی با دستگاه دیاگ، شناسایی مشکلات، رفع ایرادها و خطا‌های سیستم ترمز ای بی اس انواع اتومبیل‌های ایرانی و خارجی تقویت ترمز ای بی اس
تعویض لنت و ریگلاژ چرخ‌ها پیدا کردن علت روشن بودن چراغ ای بی اس و رفع آن و… را ارائه میدهد.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *